Glazen

De glaskeuze voor in uw bril hangt van een aantal factoren af. Uw bezigheden in werksfeer en vrije tijd bepalen, samen met uw gemeten sterkte en het gekozen montuur, wat voor glasadvies wij u kunnen geven. Natuurlijk houden wij altijd rekening met uw wensen en budget!
Welke dikte?

Een ezelsbruggetje: hoe hoger het indexgetal achter de komma, hoe dunner het glas. Bij ons heeft u de keuze uit 1.50, 1.53, 1.60, 1.67 en 1.74. Een 1.74 glas is dus een dunner glas dan een 1.50. Aan de hand van uw sterkte zal onze opticien nagaan welke dikte glas bij u past.

Welke coating?

Bij ons kiest u uit combinaties van 5 coatings op uw brillenglas, zowel bij kunststof als bij glas:
Krasbestendig, anti-reflecterend, waterafstotend, vuilafstotend en antistatisch. Waterafstotend, vuilafstotend en antistatisch zorgen ervoor dat water, vuil en stof afgestoten worden. Krasbestendig geeft krassen veel minder kans op uw glas. En anti-reflecterend zorgt ervoor dat (zon)licht niet reflecteert in uw bril. Zo zien mensen tenminste uw ogen als u met ze praat.

Interessante extra’s

Naast deze coatings kunt u ook kiezen voor een Blue Control filter. De Blue Control filter zorgt ervoor dat uw ogen meer rust ervaren tijdens het kijken naar tablet, smartphone of computer. Ze filteren het blauwe licht en zorgen voor een rustiger kijkbeeld. Uitermate geschikt voor iemand die veel achter een scherm zit.

Een andere optie is dan weer geschikt voor mensen die veel buiten zijn. De UV Control filter beschermt uw ogen 100% tegen schadelijke UV-straling.

Wanneer u juist vaak afwisselt tussen binnen en buiten of gevoelig bent voor licht, kan meekleurend glas een uitkomst zijn. Met deze coating is uw bril binnen voorzien van helder glas. En zodra u naar buiten stapt, past het glas zich automatisch aan de situatie aan. Bij veel (zon)licht, verandert de kleur van het glas. Deze wordt donkerder, waardoor het lijkt op een zonnebril. Een mindere meekleuring kan ook. Zo zijn uw ogen bij bewolkt weer ook prima beschermd tegen uv-stralen.

Speciale wensen

U kunt samen met onze opticiens kijken naar eventuele speciale wensen op het gebied van glasdikte en glascoatings. Het juiste glas is immers even belangrijk als het juiste montuur. Brillenglazen zijn niet voor niets maatwerk. Doordat wij werken met de beste glasleveranciers zoals HOYA en Zeiss, kunnen we uw glazen bijvoorbeeld voorzien van een krasbestendige laag. Of wat dacht u van extra dunne glazen? Wij verzorgen ook glazen met een leesdeel erin (multifocaal).

Meer info?

Laat u bij uw keuze goed informeren door een van onze opticiens. Glazen zijn echt maatwerk, maak daarom een afspraak met één van onze medewerkers of bel naar de winkel.