Harde lenzen

Harde lenzen geven over het algemeen gezien het scherpste zicht. Daarnaast heeft u met een harde lens de minste kans op infecties en zijn de lenzen door de langere levensduur relatief gezien goedkoper dan de zachte variant!
Gezondheid van de ogen voorop

Harde lenzen worden gemaakt van een zeer hoogwaardig, zuurstof doorlatend materiaal, waardoor uw ogen de hele dag fit blijven. Deze lenzen zijn erg geschikt voor mensen met gevoelige ogen of voor mensen die met zachte lenzen vaak last hebben van ontstekingen of irritaties.

Harde lenzen zijn kleiner dan zachte lenzen en ze worden altijd persoonlijk aangemeten. Ieder oog is anders en de gezondheid van uw ogen staat bij ons altijd voorop. Wij meten uw ogen dan ook nauwkeurig met een topograaf. Hierdoor krijgen wij een driedimensionaal beeld van uw hoornvlies te zien. Met dit beeld kunnen we de perfecte harde lens voor u op maat maken.

Lange draagperiode

Harde lenzen gaan voor een lange periode mee. Ze zijn wat duurder in aanschaf, maar door de lange draagperiode zult u uiteindelijk goedkoper uit zijn met harde lenzen. Harde lenzen zijn even wennen en die gewenningsperiode kan iets langer duren dan bij andere lenzen. Maar wanneer u eenmaal gewend bent, zult u veel profijt halen uit het dragen van uw harde lenzen.