Nachtlenzen

’s Nachts lenzen dragen tijdens het slapen en overdag zonder bril of lenzen scherp zien. Dit kan tegenwoordig met behulp van nachtlenzen. Het dragen van nachtlenzen went erg snel en voelt direct prettig aan.
Hoe werkt het?

Het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Lenzen die u ’s nachts draagt, zodat u overdag helder en scherp zicht heeft. Terwijl u slaapt corrigeren de nachtlenzen het hoornvlies van uw ogen. U kunt het vergelijken met een nachtbeugel, die ’s nachts ongemerkt de tanden rechtzet. Zo corrigeert een nachtlens uw oog, zodat de sterkte overdag aanzienlijk tot helemaal verbeterd is. Deze correctie kan zelfs een paar dagen aanhouden, zodat de nachtlens niet eens elke nacht gedragen hoeft te worden. Een ander voordeel is dat het proces van de verbetering van uw ogen ook weer omkeerbaar is, wanneer u stopt met dragen. Hét grote verschil met bijvoorbeeld een laserbehandeling, die wel blijvend is.

Nergens last van

Nachtlenzen worden vooral als zeer fijn ervaren door mensen met droge of gevoelige ogen. Mensen die overdag in stoffige lucht werken of vaak verblijven in ruimtes met airco. Heeft u veel last van hooikoorts? Erg vervelend, vooral met lenzen in. Niet met een nachtlens, want u ziet duidelijk overdag zonder lens! Bovendien krijgen uw ogen overdag volledige rust. Nachtlenzen zijn ook ideaal voor mensen die veel sporten, u heeft namelijk geen last van een bril die in de weg zit of een lens die, vooral met contactsporten, toch wel eens kwijt kan raken. U hoeft zich zelfs tijdens het zwemmen geen zorgen te maken over uw contactlenzen.

De mogelijkheden

Nachtlenzen zijn geschikt voor mensen met bijziendheid. Mensen die dus wazig zien in de verte. Sterktes tot -4.00 kunnen door nachtlenzen gecorrigeerd worden. Zelfs een lichte cilinder kan worden gecorrigeerd. Het aanpassen en dragen van nachtlenzen is een proces wat enige instructie vergt vanuit onze kant. Samen met u nemen we alles uitgebreid door en u zult in het begin een aantal keren meer op controle komen bij ons. Dit alles om de nachtlenzen zo goed mogelijk op uw ogen af te stemmen. Onze contactlensspecialisten lichten u ook graag zo goed mogelijk voor.