Silhouette

Silhouette is een merk voor brilmonturen en zonnebrillen uit Oostenrijk. Zowel het hoofdkantoor als de fabrieken bevinden zich hoofdzakelijk in Linz. Een Oostenrijks bedrijf met een Franse naam. Heel simpel waarom, in die tijd werd de mode gedomineerd door Franse bedrijven. Silhouette is opgericht in 1964 door Arnold en Anneliese Schmied. Maar het merk brak pas echt door in 1992. In de tijd van de sobere kunst bracht Silhouette een brilmontuur op de markt met een riemloos titanium frame zonder scharnieren. Lichtgewicht modellen zonder rand bleken een schot in de roos en de Titan Minimal Art, een model van maar 1,8 gram, zette het merk definitief op de kaart.
Silhouette heeft nog altijd een groots succes met dit model. En heeft inmiddels haar collectie sterk uitgebreid en voorzien van nieuwe technologieën. Ultra-lichte titaniumbril frames, met exclusieve scharnierloze monturen en polycarbonaat lenzen. En tevens een stijlvolle bril. Want Silhouette houdt namelijk ook altijd de mode in de gaten.

Het frameloze ontwerp zorgt ervoor dat het montuur bij iedereen als gegoten staat. Een iconisch, herkenbare Silhouette bril kan u niet misstaan.